Tunnetko jo Mangalitza-possun?

  Ajankohtaista

Tämän vuoden uusi possututtavuus Reinin Lihan valikoimissa on Suomen oloihin erinomaisesti sopeutunut Mangalitza eli villasika. Nämä ulkotarhattavat siat kasvavat isolla laitumella ja saavat halutessaan köllötellä paksuilla pahnoilla sääsuojatuissa ja lämpöeristetyissä makuukopeissa kavereineen. Leppoisa elämä ja pitkä kasvuaika (15-24 kk) varmistavat sen, että lihan ja laardin laatu on korkea.

Ravintolan näkökulmasta Mangalitza-possun erikoisuus on valkoinen kulta; mieto, pehmeä ja hyvänmakuinen laardi. Poikkeuksellisen Magnalitzan rasvasta tekee myös sen rasvahappokoostumus: se sisältää suurimmaksi osaksi omega-3 ja 6-rasvahappoja, tyydyttymätöntä rasvaa. Laardin käyttökohteita ovat paistopinnat, leivonta, mousset, jälkiruoka …  Osaavat keittiömestarit arvostavat Mangalitzan rasvan monikäyttöisyyttä. Myös itse possun liha on marmoroitunutta ja riistamaisen tummaa, mutta miedonlempeää.

Mangalitzan käsittely – Reinin Liha

Mangalizat saapuvat Reinin Lihan ruhovarastoon kokonaisina Niemiahon tilalta, Pirkanmaalta. Siellä villasikoja on kasvatettu jo kymmenen vuotta.

Reinillä ruhot paloitellaan käsityönä asiakkaiden toiveiden mukaisesti ja erinomaista laatua varjellen. Mangalitza on kysytty uutuus, joten tilaaminen Reinin Lihan verkkokaupasta ei vielä onnistu. Ota siis yhteyttä myyntiimme, niin asia järjestyy tukku@reininliha.fi

Lue lisää Mangalitzasta ja Niemiahon tilasta klikkaamalla linkkiä.

Uusimmat aiheet