Pysyykö veitsi kädessäsi? Yhä harvemmilla pysyy.

  Ajankohtaista

Yhä harvemmat osaavat paloitella kokonaisen karitsan, naudan tai possun. Artesaanimainen veitsenkäsittelytaito takaa lihan laadun ja säilyttää erikoisleikattujen ruhonosien arvon mahdollistaen myös onnistumisen ravintolan keittiössä.

Lihan leikkaaminen, kuten ravintola-ala yleisestikin, kärsii tällä hetkellä osaajien puutteesta. Tomi Heiskanen on toiminut lihanleikkaajana Reinin Lihalla jo 12 vuoden ajan. Nuorena miehenä Tomin urapolku suuntautui aivan toisaalle, mutta pian alanvaihto alkoi houkuttaa ruoasta kiinnostunutta nuorta miestä ja polku vei lopulta Helsingin Tukkutorille lihahommiin. Työssäoppiminen vei mukanaan, nälkä kasvoi syödessä ja useamman vuoden erikoistumisen jälkeen Tomi voikin nykyään myhäillä tyytyväisenä tietäen tekevänsä osaamisellaan palveluksen Reinin Lihan arvokkaille asiakkaille – ravintoloille ja kuluttajille.

 

 

Ammattitaidolla ja asenteella monipuolisia tehtäviä

”Lihanleikkaamisen ammattitaidolla kunnioitetaan eläimen elämää. Me Reinillä kannustamme asiakkaitamme arvostamaan kokonaisvaltaista laatua, kenties syömään vähemmän, mutta parempaa lihaa. Näin ollen kaikki ruhot tulee osata leikata huolella, kaikki osat hyödyntäen. Mitään ei heitetä hukkaan.”

”Tehtävät liha-alalla ovat monipuolisia, vaihtelevia, joskus rankkojakin mutta joka tapauksessa hyvin värikkäitä ja antoisia”, toteaa Tomi Heiskanen ja jatkaa: ”Itselleni hyvin mielenkiintoista oli muun muassa tämän kevään FFCR-tapahtuma, jossa pääsin paloittelemaan karitsan messuyleisön edessä.”

Kaikki ruhot tulee osata leikata huolella, kaikki osat hyödyntäen. Mitään ei heitetä hukkaan.

 

Elinvoimaa alalle

Uusille tulokkaille ja alanvaihtajille on nykypäivänä tarjolla monia erilaisia opintopolkuja, jotka vahvistavat alan kuin alan elinvoimaisuutta ja houkuttelevuutta.

Liha-alan osaamistutkinto mahdollistaa teurastamisen, lihanleikkauksen tai lihatuotteiden valmistamisen aina valmiin tuotteen laadun arvioimiseen saakka. Liha-alaa voi opiskella esimerkiksi työn ohessa monimuoto- tai oppisopimuskoulutuksena.

Uusille tulokkaille ja alanvaihtajille on nykypäivänä tarjolla monia erilaisia opintopolkuja, jotka vahvistavat alan kuin alan elinvoimaisuutta ja houkuttelevuutta.

Ura- ja opintopolut ravintola-alalle liha-alaakin monimuotoisempia. Horeca-alalle suuntautuvat uudet tekijät elävöittävät alaa, lisäävät houkuttelevuutta ja mahdollistavat yritysten menestymisen. Tästä syystä me Reinillä kannustamme alalle tulijoita myös PRO-palkintojen avulla. Kannustamme nuoria kykyjä tai varttuneempia alanvaihtajia niin meille Reinille, kuin ravintola-alan moninaisiin tehtäviin PRO-TULOKASsarjan kautta.

 

PRO-palkinnot jaetaan tammikuussa

Kilpailu kehittää, ja aina on niitä, jotka haluavat olla parhaita siinä, mitä tekevät. Ammattiylpeys ja pyrkimys parempaan suoritukseen vievät alaa eteenpäin. PRO-palkintoja on jaettu jo vuodesta 2003 alkaen ja kenties joskus jaetaan myös kädentaitojen palkinto – PRO-artesaani.

Uusimmat aiheet