Karitsa on tämänkin kesän grillihitti

  Ajankohtaista

Legendaarinen karitsanviulu on kaikkien perinteisten lampaansyöjien suosikki pitkään haudutettuna rosvopaistina. Aivan loistava kesäisen juhlapöydän kruunu.

Karitsan ulkofile paistetaan pannulla tai grillissä valkosipulin ja yrttien kanssa.  Voit jättää ulkofileen rohkeasti roseeksi. Optimaalinen sisälämpötila on n. 55–56 astetta.

Suosittelemme kokeilemaan myös sous vide kypsennystä; vakuumipussiin fileet ja mausteet (esim. valkosipuli ja timjami), vesihauteen lämpötilaksi 54 astetta. Viimeistele pinta paistinpannulla lempiyrtin kanssa.

Karitsan entrecote haudutetaan pitkään punaviinin ja juuresten kanssa. Mehukkuus säilyy rasvan ansiosta hienosti myös ylikypsänä.

Karitsan hienostunut sisäfile on kestosuosikki, kun juhla-ateria pitää valmistaa nopeasti. Kaikille maistuva annos viimeistellään yrttivoilla.

Karitsan paahtopaistista on tullut jo pääsiäisen ykkösherkku. Kotioloissa sitä käytetään jopa läpi vuoden, mutta erityisen paljon grillisesongin alkaessa. Kun kuluttaja tuntee tuotteen, menee sitä myös ravintolassa.

Fingerdood valloittaa. Karitsan parikyljys/kyljys säilyttää mehukkuutensa luiden ansiosta. Erityisesti kyljys on parasta fingerfoodia ever!

Näyttävä karitsan kare kruunaa juhlapöydän ja sopii vaativammallekin herkkusuulle. Kareen etuna on mm. helppo leikattavuus sopiviksi annospaloiksi.

 

Kysy meiltä Reinin Lihan ja Kespron ammattilaisilta lisää karitsasta. Olemme karitsan markkinajohtaja Suomessa ja asiakkaidemme parhaaksi kehuma. 

 

Uusimmat aiheet