Tunnetko jo Mangalitza-possun?

Tämän vuoden uusi possututtavuus Reinin Lihan valikoimissa on Suomen oloihin erinomaisesti sopeutunut Mangalitza eli villasika. Nämä ulkotarhattavat siat kasvavat isolla laitumella ja saavat halutessaan köllötellä paksuilla pahnoilla sääsuojatuissa ja lämpöeristetyissä makuukopeissa kavereineen. Leppoisa elämä ja pitkä kasvuaika (15-24 kk) varmistavat sen, että lihan ja laardin laatu on korkea.

Ravintolan näkökulmasta Mangalitza-possun erikoisuus on valkoinen kulta; mieto, pehmeä ja hyvänmakuinen laardi. Poikkeuksellisen Magnalitzan rasvasta tekee myös sen rasvahappokoostumus: se sisältää suurimmaksi osaksi omega-3 ja 6-rasvahappoja, tyydyttymätöntä rasvaa. Laardin käyttökohteita ovat paistopinnat, leivonta, mousset, jälkiruoka …  Osaavat keittiömestarit arvostavat Mangalitzan rasvan monikäyttöisyyttä. Myös itse possun liha on marmoroitunutta ja riistamaisen tummaa, mutta miedonlempeää.

Mangalitzan käsittely – Reinin Liha

Mangalizat saapuvat Reinin Lihan ruhovarastoon kokonaisina Niemiahon tilalta, Pirkanmaalta. Siellä villasikoja on kasvatettu jo kymmenen vuotta.

Reinillä ruhot paloitellaan käsityönä asiakkaiden toiveiden mukaisesti ja erinomaista laatua varjellen. Mangalitza on kysytty uutuus, joten tilaaminen Reinin Lihan verkkokaupasta ei vielä onnistu. Ota siis yhteyttä myyntiimme, niin asia järjestyy tukku@reininliha.fi

Lue lisää Mangalitzasta ja Niemiahon tilasta klikkaamalla linkkiä.

ON AIKA TILATA JOULUKINKKU

Miten joulun kiireitä voi helpottaa? Tilaamalla koko joulun […]

Reinin Liha avasi oman verkkokauppansa

Artesaanitoimija Reinin Liha avasi oman verkkokauppansa lokakuun alussa. […]

VERKKOLASKUOPERAATTORIMME ON VAIHTUNUT 1.2.2023

VERKKOLASKUOPERAATTORIMME ON VAIHTUNUT 1.2.2023 Reinin Liha Oy:n verkkolaskuoperaattori […]

Pysyykö veitsi kädessäsi? Yhä harvemmilla pysyy.

Yhä harvemmat osaavat paloitella kokonaisen karitsan, naudan tai […]

Näin Reinin ammattilaiset paloittelevat karitsan

Katso video Fastfood, Cafe & Restaurant -exposta

Miksi Reinin liha – Kespron valikoima

Lataa tästä kuvasto: Varmistettu saatavuus kaikkialle Suomeen näillä tuotteilla!

Viulusta kareeseen, mikä on alkavan kesän suosikkisi?

Legendaarinen karitsanviulu on kaikkien perinteisten lampaansyöjien suosikki pitkään haudutettuna rosvopaistina. Aivan […]

Fast Food, Cafe ja Restaurant Helsingin Messukeskuksessa 22.-23.3.2023

Reinin Liha näkyi Helsingin messukeskuksen FFCR-tapahtumassa 22.-23.3.2023 Kespron […]

Olemme mukana Kespron Taste & Inspirations – kiertueella

Taste & Inspirations tapahtumakiertueella kohtaavat Suomen parhaat ravintola-alan […]